Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Викрито посадовця Секретаріату Кабінету Міністрів України,який вимагав 2,5 млн.грн неправомірної вигоди

    

     Прокуратурою Київської області спільно зі слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві та Управлінням стратегічних розслідувань у м. Києві ДСР Національної поліції України, в межах розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, на отриманні неправомірної вигоди затримано начальника одного із Управлінь Секретаріату Кабінету Міністрів України.

     Так, посадовець із залученням посередника вимагав від представника суб’єкта підприємницької діяльності кошти в сумі 2,5 млн. грн. у якості «відкату» за безперешкодне підписання актів виконаних робіт по відновленню фасадів Будинку Уряду України та відкликання судових позовів до підрядника. Безпосередньо після отримання частини неправомірної вигоди в сумі 2 млн. грн. керівника управління затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

       Наразі вирішується питання про оголошення підозри затриманому та обрання йому запобіжного заходу.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 1551