Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою вживаються заходи представницького характеру щодо повернення у власність територіальної громади міста Обухів земельної ділянки

    

Прокуратурою області встановлено, що Обухівською міською радою у 2018 році надано у власність обслуговуючому кооперативу «Житлово-будівельному кооперативу «Кальміус» земельну ділянку площею 1,1 га для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку на території мікрорайону № 3 в м. Обухів.

 

Необхідність такого безоплатного відведення у власність земельної ділянки обґрунтовувалось тим, що членами вищевказаного кооперативу являлися громадяни соціальної сфери, які переселилися з тимчасово окупованої території України і районів проведення антитерористичної операції, є учасниками антитерористичної операції на Сході України та потребують забезпечення житлом.

 

Проте, засновниками та членами ОК «ЖБК «Кальміус» являлися лише 4 особи, які проживали не на території міста Обухів та не перебували на квартирному обліку і не потребували поліпшення житлових умов.

Окрім того, ОК «ЖБК «Кальмус» являється обслуговуючим кооперативом та мета, підстави, порядок його створення не відповідають вимогам, які передбачають можливість надання безоплатно у власність земельної ділянки саме житлово-будівельному кооперативу.

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратурою подано до Господарського суду Київської області подано позов в інтересах територіальної громади міста Обухів до Обухівської міської ради, її виконавчого комітету та ОК «ЖБК «Кальміус» про визнання недійсним рішення ради про відведення земельної ділянки у власність та скасування реєстрації права власності на неї.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1843