Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою виявлено порушення при користуванні службовими особами ДП «Підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№ 119)» нерухомим майном

    

На виконання доручення Генерального прокурора органами прокуратури проводяться перевірки з питань законності використання органами та установами Державної кримінально-виконавчої служби України земель та іншого нерухомого майна.

Так, встановлено, що між товариством з обмеженою відповідальністю та державним підприємством «Підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№ 119)» укладено договір про надання послуг зберігання майна.

Однак, в ході перевірки виявлено, що товариство з обмеженою відповідальністю насправді фактично здійснює господарську діяльність в приміщеннях державного підприємства «Підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№ 119)» загальною площею близько 1000 м2 без будь-яких документів, у тому числі договору оренди державного майна (приміщень).

Таким чином, службовими особами державного підприємства «Підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№ 119)» упродовж тривалого періоду часу не вжито заходів щодо укладення договору оренди державного майна, що в свою чергу призвело до несплати орендної плати за приміщення, які товариство використовує для ведення господарської діяльності, чим завдано істотної шкоди інтересам держави.

За вказаним фактом прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 367 КК України, досудове розслідування доручено проводити Бориспільському ВП Головного управління Національної поліції в Київській області.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1744