Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
До суду скеровано обвинувальний акт відносно двох осіб, які вбили свого колегу, а потім спалили та закопали його тіло

    

У ході досудового розслідування встановлено, що у липні минулого року, приблизно о 02 годині ночі обвинувачені, перебували поряд із вагончиками для тимчасового проживання на території будівельного майданчику в місті Буча, де між ними та потерпілим на ґрунті претензій та неприязних відносин виникла сварка, яка переросла у бійку.

У ході сварки вони почали хаотично наносити потерпілому удари кулаками та ногами по всьому тілу, а пізніше один із них, тримаючи в руці тротуарну плитку, наніс два удари в голову останньому, від чого молодий чоловік помер на місці.

У подальшому, усвідомлюючи, що за вчинене вбивство обвинувачені не уникнуть кримінальної відповідальності, з метою приховання слідів злочину, вони вирішили позбутись трупа.

Із вказаною метою, обвинувачені поклали тіло потерпілого в салон автомобіля, що перебуває у власності одного із них, перевезли подалі від місця вчинення злочину, облили паливно-мастильною речовиною та підпалили.

Коли тіло потерпілого обгоріло, з метою приховування умисного вбивства, його закопали у землю.

Дії осіб кваліфіковано за п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України (вбивство особи, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене групою осіб).

У разі доведення вини обвинувачених в суді, останнім загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до пятнадцяти років або довічного позбавлення волі.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2353