Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою попереджено оформлення відумерлої спадщини у приватну власність на підставі незаконного рішення суду

    

    Моніторингом Єдиного державного реєстру судових рішень виявлено рішення Васильківського міськрайонного суду Київської області, яким задоволено позов приватної особи до Васильківської міської ради Київської області про визнання права власності на квартиру, що належала померлій у 2012 році особі.

     Ознайомленням з матеріалами цивільної справи установлено, що долучений на підтвердження позовних вимог договір довічного утримання є нікчемним, містить ознаки фальсифікації та недостовірні відомості, а позивач не мав права на спадкування майна померлої особи на момент відкриття спадщини на підставі норм спадкового законодавства.

       Враховуючи відсутність у померлої особи спадкоємців, спірна квартира за законом мала бути визнана відумерлою спадщиною та передана у власність територіальної громади міста Васильків. Проте, органом місцевого самоврядування самостійно судове рішення так і не було оскаржено.

       За наслідками вступу органів прокуратури у дану справу, Київським апеляційним судом підтримано доводи апеляційної скарги прокурора та скасовано незаконне рішення суду першої інстанції з одночасною відмовою у задоволенні позову.

     Крім того, за даним фактом розпочато досудове розслідування, а також вживаються додаткові заходи з метою оформлення вказаного об’єкта нерухомості у комунальну власність міста.

    

Пресслужба прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 1810