Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
До суду скеровано обвинувальний акт відносно виконувача обов’язків старости одного із сіл об’єднаної територіальної громади Білоцерківського району

    

Прокуратурою Київської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно виконувача обов’язків старости одного із сіл об’єднаної територіальної громади Білоцерківського району Київської області у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 246, ч. 2 ст. 364 КК України.

Встановлено, що за вказівкою вказаної службової особи, без попереднього обстеження захисних лісових насаджень вздовж автодороги, без лісорубного квитка, відбулася їх незаконна порубка в кількості 101 дерево, які на свої особисті потреби забрали особи, що її здійснили.

Внаслідок вказаних дій державі в особі Київської обласної державної адміністрації завдано майнову шкоду у вигляді тяжких наслідків на загальну суму майже 1,6 мільйони гривень, а також в результаті порубки виникла небезпека розвитку і поширення шкідників та хвороб лісу, в незначній мірі змінився ландшафт місцевості та створились сприятливі умови для ерозії ґрунту.

Окрім того, прокурором у вказаному кримінальному провадженні до обвинуваченого пред’явлено позовну заяву в інтересах держави про відшкодування шкоди, завданої внаслідок вчинення злочину, на загальну суму майже 1,6 мільйони гривень, яка судом розглядатиметься разом із обвинувальним актом.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1943