Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Викрито організовану озброєну групу - банду, яка займалась розбійними нападами на домоволодіння громадян

    

Прокуратурою області спільно з ГУНП в Київській області викрито міжрегіональну організовану озброєну групу – банду у складі 5 осіб, які займались розбійними нападами на домоволодіння окремих громадян на території різних областей.

Встановлено, що зловмисники тривалий час збирали інформацію про потерпілих, їх спосіб життя, транспортні засоби на яких вони пересуваються, наявність охорони та місця проживання.

Учасники банди проникали до елітних домоволодінь та погрожуючи зброєю та фізичною розправою виносили грошові кошти та коштовності.

Під час проведення обшуків за місцем проживання фігурантів виявлено та вилучено зброю, засоби конспірації, якими вони користувались під час розбійних нападів, а також награбоване майно потерпілих.

Учасників озброєної групи затримано в порядку ст. 208 КПК України.

На даний час вирішується питання щодо повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 257 (бандитизм),  ч. 4 ст. 187 (розбій), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами)  КК України.

У разі доведення вини особам загрожує покарання строком до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

  

 Пресслужба прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2513