Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
До суду скеровано обвинувальний акт відносно чоловіка, який намагався надати неправомірну вигоду працівникам поліції

    

Кагарлицькою місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно чоловіка, який  пропонував надати службовим особам органів Національної поліції  неправомірну вигоду за непритягнення його до відповідальності.

Так, у січні поточного року працівники сектору реагування патрульної поліції Миронівського ВП ГУНП у Київській області, будучи при виконанні службових обов’язків, на одній із автодоріг Миронівського району зупинили автомобіль під керуванням місцевого жителя, який мав явні ознаки алкогольного сп’яніння та рухався в напрямку м. Миронівка.

Після пропозиції поліцейських пройти тест на стан сп’яніння, молодик почав наполегливо пропонувати їм грошові кошти за нескладання відносно нього протоколу про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та  продовжував пропонувати «вирішення питання на місці» незважаючи на неодноразові попередження про кримінальну відповідальність за пропозицію та надання службовим особам неправомірної вигоди.

Дїі особи кваліфіковано за ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1657