Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою попереджено забудову земель рекреаційного призначення площею 13 га

    

Прокуратурою області виявлено порушення вимог законодавства під час вилучення з постійного користування ДП «Лікувально-реабілітаційний центр для учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС ім. В.Т. Гуца» (далі – ЛРЦ) земель рекреаційного призначення площею 13 га.

Так, за домовленістю директора ЛРЦ та Державної служби автомобільних доріг України, як органу управління вказаним державним підприємством, надано дозвіл на виділення спірної земельної ділянки Обслуговуючому кооперативу «Товариство забудовників «Капітанівка».

Вилучену земельну ділянку рекреаційного призначення на підставі розпорядження Києво-Святошинської районної державної адміністрації передано в оренду зазначеному Обслуговуючому кооперативу.

Разом з тим, в подальшому Дмитрівською сільською радою вказану територію передано у приватну власність громадян під виглядом земель житлової та громадської забудови.

З метою недопущення незаконної забудови земель рекреаційного призначення прокуратурою області пред’явлено позов про визнання недійсними вказаних розпорядження та рішень, а також виданих на їх підставі договору оренди та державних актів на право власності на землю.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2027