Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині судитимуть чоловіка за шахрайство з фінансовими ресурсами

    

Тетіївським відділом Білоцерківської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно мешканця одного із сіл Тетіївського району Київської області, який надав завідомо неправдиву інформацію органу державної влади з метою одержання субсидій.

 

За версією слідства, місцевий фермер при зверненні до управління праці та соціального захисту населення із заявою про призначення субсидії, не вказав інформацію про отримані доходи від діяльності фермерського господарства, внаслідок чого незаконно протягом двох років отримував житлову субсидію для відшкодування витрат на житлово-комунальні послуги, виділену з державного бюджету на суму понад 44 тисячі гривень.

Дії особи кваліфіковано за ч. 1 ст. 222 КК України, тобто надання завідомо неправдивої інформації органам державної влади з метою одержання субвенцій у разі відсутності ознак злочину проти власності.

У разі доведення вини у вчиненні злочину особі загрожує покарання у виді штрафу до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1826