Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Повідомлено про підозру двом посадовцям Державної служби України з надзвичайних ситуацій

    

     За процесуального керівництва прокуратури області спільно із слідчим управлінням Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області та Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ повідомлено про підозру двом посадовцям Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

     За версією слідства, один із вищевказаних осіб отримав у 2018 році  від керівника підприємства неправомірну вигоду в розмірі 66 тис грн за погодження документів із влаштування систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення у разі їх виникнення на трьох об’єктах відповідного підприємства.

     При цьому, інший посадовець, не виїжджаючи та не проводячи жодних перевірок на об’єктах, підписав документи з влаштування систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення у разі їх виникнення на трьох об’єктах зазначеного вище підприємства, чим здійснив службове підроблення офіційних документів.

      Дії посадовців кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідне становище, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) та за ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення).

     На даний час вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів і відсторонення від посади.

       Також встановлюється причетність до вказаного злочину керівника підприємства, який надав посадовцю Державної служби України з надзвичайних ситуацій неправомірну вигоду.

       Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1962