Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки вжитим заходам прокуратури Київської області у державну власність реально повернуто земельні ділянки лісового фонду вартістю 21 мільйон гривень

    

     Постановою Київського апеляційного суду задоволено позов прокуратури області в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України до ГУ Держгеокадастру у Київській області, Вишгородської райдержадміністрації до фізичної особи про визнання недійсними розпорядження, наказу та витребування із незаконного володіння земельних ділянок лісогосподарського призначення площею понад 1 га, ринкова вартість яких становить 21 млн грн, які розташовані поблизу Київського водосховища в адміністративних межах Лебедівської сільської ради Вишгородського району Київської області.  

     Задовольняючи позов суд дійшов висновку, що із земель лісового фонду всупереч вимогам ст. 19 Конституції України, ст. ст. 20, 46, 55, 56, 84, 116, 122, 141, 142, 149, 186-1 Земельного кодексу України, ст. ст. 7, 8, 27, 57 Лісового кодексу України, незаконно передано у власність громадянину для ведення особистого селянського господарства земельну ділянку лісового фонду, яка в подальшому неодноразово перепродавалася, а також було здійснено її поділ.

       На даний час органом реєстраційної служби скасовано реєстрацію речового права на спірні земельні ділянки за останнім власником, земельні ділянки лісогосподарського призначення повернуто у державну власність.

 

 

       Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1774