Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині повідомлено про підозру слідчому поліції

    

За процесуального керівництва прокуратури Київської області повідомлено про підозру слідчому поліції.

За даними слідства, яке проводиться слідчими СБУ у м. Києві та Київській області, встановлено, що слідчий територіального органу поліції Київської області, будучи службовою особою, в ході здійснення досудового розслідування тяжкого злочину - кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України, склав завідомо неправдивий протокол додаткового допиту потерпілого, який у подальшому скерував до Київського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України для проведення судово-товарознавчої експертизи.                                                               

Крім того, продовжуючи свої злочинні дії в ході досудового розслідування вищевказаного кримінального правопорушення, слідчим складено завідомо неправдивий протокол про надання доступу до матеріалів досудового розслідування, протокол ознайомлення з матеріалами досудового розслідування, повідомлення потерпілого про надання доступу до матеріалів досудового розслідування, без участі останнього.

В подальшому, правоохоронець долучив до матеріалів кримінального провадження вищевказані завідомо підроблені документи та разом зі складеним обвинувальним актом скерував прокурору у кримінальному провадженні на затвердження.                                                                                                 

Дії слідчого кваліфіковано як складання завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до них завідомо неправдивих відомостей (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України) та використання завідомо підроблених документів (ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.      

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2169