Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
До бюджету відшкодовано понад 11 мільйонів гривень несплачених податків

    

За належного процесуального керівництва прокуратури Київської області у кримінальному провадженні, досудове розслідування у якому здійснювалось СУ ФР ГУ ДФС у Київській області, у січні поточного року забезпечено відшкодування до державного бюджету завданих збитків на суму понад 11 млн гривень.

У ході досудового розслідування викрито відповідальну особу одного із столичних підприємств-забудовників, яка упродовж 2016-2018 років ухилилась від сплати податків у особливо великих розмірах, тобто вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 212 КК України.

За результатами проведеного досудового розслідування підозрюваний у повному обсязі відшкодував завдані державі збитки.

У разі доведення вини у вчиненні злочину особі загрожує покарання у виді штрафу від п'ятнадцяти до двадцяти п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1379