Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області повернуто у державну власність землі сільськогосподарського призначення вартістю 12 млн гривень

     

   Київським апеляційним судом задоволено позов прокуратури та визнано недійсними накази та договір оренди землі сільськогосподарського призначення загальною площею 17,2 га, вартість яких становить 12 млн гривень.

Суд погодився з доводами прокуратури про те, що спірну земельну ділянку відведено в оренду з порушенням порядку, передбаченого Земельним кодексом України та Законом України «Про фермерське господарство».

Скасовано накази ГУ Держземагентства у Київській області про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою щодо відведення в оренду земельної ділянки, розташованої на території Сквирського району з цільовим призначенням – для ведення фермерського господарства та про затвердження такої документації. Окрім того, визнано недійсним договір оренди вказаної земельної ділянки, укладений між ГУ Держземагентства у Київській області та фізичною особою.

       За результатами вжитих прокуратурою заходів до повного реального виконання вказаного судового рішення, державним реєстратором до Реєстру речових прав на нерухоме майно внесено відомості про скасування речового права на спірну земельну ділянку за відповідачем.

 

 Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1855