Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Активізовано роботу із протидії нелегальній діяльності автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів на території Київщини

     

На виконання доручення Президента України та Генерального прокурора прокуратурою області спільно з іншими правоохоронними органами вживаються заходи щодо документування та припинення діяльності нелегальних АЗС/АГЗП.

Лише упродовж останнього тижня, за результатами вжитих заходів, припинено діяльність понад 180 нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів.

Окрім того, у прокуратурі Київської області під головуванням виконувача обов’язків прокурора області Андрія Мілевського 02 січня 2020 року за участі керівників місцевих прокуратур, представників СУ ФР ДФС у Київській області та ГУ СБУ у м. Києві та Київській області відбулася нарада, на якій обговорено питання оперативного виявлення, розкриття, кваліфікованого і ефективного розслідування кримінальних правопорушень, пов’язаних з нелегальною діяльністю автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів.

Відкриваючи засідання виконувач обов’язків прокурора області зауважив, що зважаючи на значну небезпеку, яку створюють нелегальні АЗС/АГЗП життю і здоров’ю громадян, та спричинення цими об’єктами істотних збитків Державному бюджету України, остаточним результатом роботи правоохоронних органів повинно бути припинення їх діяльності та притягнення винних осіб до відповідальності.

Підставою проведення наради стала вкрай негативна ситуація, пов’язана із постійним збільшенням кількості АЗС/АГЗП, які функціонують поза межами правового поля, зокрема працюють за відсутності правовстановлюючих документів на землю, без отримання дозволів на будівництво та введення в експлуатацію об’єктів нерухомості.

Вказані АЗС/АГЗП працюють також без оформлення трудових відносин із працівниками, що має своїм наслідком несплату як податку з доходів фізичних осіб такими працівниками, ненарахування і несплату єдиного соціального внеску, що також, як наслідок позбавляє таких осіб соціального захисту з боку держави.

За результатами наради узгоджено першочергові заходи, спрямовані на невідкладну активізацію протидії нелегальній діяльності автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1849