Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою повернуто територіальній громаді землю, що належали Згурівській допоміжній школі-інтернату І-ІІ ступенів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

    

Судом задоволено 4 позови Бориспільської місцевої прокуратури про повернення у спільну власність територіальних громад сіл та селища Згурівського району земельних ділянок, що належали Згурівській допоміжній школі-інтернату І-ІІ ступенів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Так, спірні землі є частиною загальної земельної ділянки загальною площею 29 га, що розташована в адміністративно-територіальних межах Згурівської селищної ради та на праві постійного користування належала школі-інтернату. Після ліквідації навчального закладу вказана земля була передана на баланс відділу освіти Згурівської райдержадміністрації.

Проте, ГУ Держгеокадастру у Київській області незаконно передало частину земельної ділянки, а саме 12 га у приватну власність громадян для ведення особистого селянського господарства.

У зв’язку з цим прокуратурою подано 6 позовних заяв про визнання недійсними наказів Головного управління Держгеокадастру в Київській області, скасування рішень про державну реєстрацію права власності, витребування з чужого незаконного володіння та повернення територіальним громадам земельних ділянок навчального закладу.

На даний час 4 позовні заяви судом першої інстанції розглянуті та задоволені, ще 2 – перебувають на розгляді.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1585