Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У прокуратурі обговорено питання здійснення нагляду за додержанням законів щодо надання медичної допомоги ув’язненим

    

У прокуратурі Київської області відбувся навчально-методичний семінар на тему: «Особливості здійснення прокурорського нагляду за додержанням законів при наданні медичної допомоги затриманим, особам, узятим під варту, та засудженим, з урахуванням практики Європейського суду з прав людини».

 

У роботі семінару взяли участь: начальник відділу Департаменту нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, інших заходів примусового характеру у місцях несвободи, а також пробації Генеральної прокуратури України Віталій Константинов, експерт Українського інституту майбутнього Сергій Колесник та керівники місцевих прокуратур.

 

Запрошені звернули увагу прокурорів на основні проблемні питання наглядової діяльності при дотриманні прав людини в пенітенціарній системі з урахуванням практики Європейського суду з прав людини. Прокурори також обмінялися досвідом застосування результатів перевірок в установах виконання покарань, психіатричних закладах, медичних установах та ізоляторах тимчасового тримання, спрямованих на усунення виявлених порушень та захисту прав вказаної категорії осіб.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2009