Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині попереджено незаконне вивезення з України комплектуючих для винищувальних літаків «СУ» та «МіГ»

    

Під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області працівниками СБУ у м. Києві та Київській викрито мешканців одного з районів Київщини, які намагались збути іноземцеві партію товарів військового призначення, а саме кілька агрегатів до винищувачів «Су-25».

Під час проведення санкціонованих обшуків в орендованому чоловіком складському приміщенні вилучено більше тисячі комплектуючих агрегатів до військової техніки (винищувальних літаків «СУ» та «МіГ»). За інформацією слідства виявлені та вилучені агрегати викрадено з військових частин.

На даний час вирішується питання щодо повідомлення особам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України. Крім того, перевіряється причетність до розкрадання техніки військовослужбовців Повітряних сил ЗСУ.

За вчинення вказаних кримінальних правопорушень загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1638