Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області викрито схему незаконного привласнення понад 20 мільйонів гривень міського бюджету

    

Прокуратурою Київської області спільно з слідчим управлінням Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області, за результатами досудового розслідування викрито корупційний механізм привласнення керівниками одного з комунальних підприємств понад 20 мільйонів гривень міського бюджету.

За даними слідства, чиновники фальсифікували розробку програмного забезпечення на мільйони гривень, виділених у межах цільової програми інформатизації «Електронна столиця». Зокрема, одна київська ІТ-компанія, як переможець тендеру на розробку програмного забезпечення для інформатизації житлово-комунального обслуговування у столиці в 2108 році під виглядом розробленого на замовлення КМДА нового програмного забезпечення поставили до комунального підприємства вже існуюче, що використовується ним з 2017 року та не відповідає умовам нового договору.

Водночас, посадовці комунального підприємства у змові із керівництвом компанії-розробника, підробили документи щодо проведених приймальних випробувань нових додаткових модулів програми. За так зване «програмне забезпечення» чиновники перерахували виконавцям понад 20 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Наразі прокуратурою Київської області у межах відкритого кримінального провадження директору комунального підприємства та його заступнику, а також керівнику фірми-розробника, повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення чи розтрата чужого майна, вчинене у великих розмірах) Кримінального кодексу України.

На даний час досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1939