Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За втручання прокуратури Київської області попереджено незаконне вибуття з державної власності 40 га землі та іншого майна

    

Касаційний цивільний суд у складі Верховного суду залишив без задоволення касаційну скаргу Приватно-орендного сільськогосподарського підприємства «Нива» про визнання за ним права власності на державне майно.

Так, у 2017 році рішенням Таращанського районного суду Київської області за позовом вказаного підприємства до загальних зборів колишніх членів реорганізованого КСП «Велика Вовнянка» визнано право власності на нерухоме майно та на земельні ділянки площею 40 га, що знаходяться під будівлями ПОСП «Нива».

З метою захисту інтересів держави Таращанським відділом Кагарлицької місцевої прокуратури здійснено вступ у справу та оскаржено вказане рішення суду. Апеляційним судом Київської області скаргу прокурора задоволено, рішення суду першої інстанції скасовано, а в позові сільськогосподарському підприємству відмовлено. У свою чергу ПОСП «Нива», не погоджуючись із таким рішенням оскаржило його в касаційному порядку.

Таким чином, завдяки реагуванню прокуратури попереджено надання у приватну власність земельних ділянок та іншого майна, що належать державі.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1912