Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області відстояла інтереси територіальної громади про заборону облаштування на її території полігону із захоронення побутових відходів

    

Постановою Верховного суду залишено в силі рішення попередніх судових інстанцій, якими задоволено позов Фастівської місцевої прокуратури Київської області в інтересах територіальної громади с. Нове Залісся Бородянського району про визнання недійсним рішення тендерного комітету та договору про надання послуг з розміщення твердих побутових відходів на полігоні, розташованому на території Бородянського району.

Прокуратура довела, що договір між комунальним підприємством та приватним суб’єктом господарювання укладено з порушеннями чинного законодавства.

Так, товариством як учасником публічних закупівель, на розгляд тендерного комітету подано недійсні документи про наявність у нього матеріально-технічної бази для надання послуг з вивезення та захоронення побутових відходів. Крім цього, у товариства відсутні правовстановлюючі документи на земельну ділянку, на якій розташовано полігон.

Однак, незважаючи на викладені факти, за відсутності згоди територіальної громади с. Нове Залісся для здійснення на її території діяльності з захоронення відходів та відповідну заборону органів державної влади на використання вказаного полігону, комунальним підприємством укладено договір із згаданим суб'єктом господарювання.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2564