Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокурори спільно з представниками влади та правоохоронних органів обговорили проблеми подолання домашнього насильства (ФОТО)

    

З метою напрацювання ефективних заходів щодо протидії домашньому насильству на території Васильківського району, керівником Києво-Святошинської місцевої прокуратури спільно з представниками органів місцевої влади, правоохоронців та відповідних контролюючих органів проведено міжвідомчу нараду.

Під час заходу обговорено шляхи підвищення рівня взаємодії усіх органів на яких покладено функції із здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству на території м. Васильків та Васильківського району. Учасники наради наголосили, що до 75 відсотків постраждалих від насильства не повідомляють про його вчинення та не звертаються по допомогу. У з’вязку з цим, необхідно докласти максимум зусиль для забезпечення таким особам доступу до правосуддя.

Довідково: З січня 2019 набув чинності Закон України «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України з метою реалізації положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами». Ухвалені зміни, серед іншого, стосуються криміналізації: домашнього насильства (ст. 126-1 КК України). З набранням чинності вищевказаних змін, домашнє насильство, тобто умисне систематичне вчинення фізичного, психологічного або економічного насильства щодо подружжя чи колишнього подружжя або іншої особи, з якою винний перебуває (перебував) у сімейних або близьких відносинах, що призводить до фізичних або психологічних страждань, розладів здоров’я, втрати працездатності, емоційної залежності або погіршення якості життя потерпілої особи караєтиметься громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1698