Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Повідомлено про підозру учасникам злочинної організації, які спеціалізувалися на викраденні елітних автомобілів у столиці та Київській області (ФОТО)

    

Прокуратурою Київської області спільно з ГУ НП в Київській області знешкоджено злочинну організацію, у складі 7 осіб, які займались угонами автомобілів на території Київської області та міста Києва.

На даний час учасникам злочинного угрупування повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 289 КК України. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

За даними слідства, організатором злочинної групи є 36-річний чоловік, неодноразово судимий за вчинення аналогічних злочинів, який налагодив схему заволодіння транспортними засобами на території Київського регіону.

Окрім організатора, до складу групи увійшло 6 чоловіків, які безпосередньо займались викраденням автомобілів, зміною ідентифікаційних номерів транспортних засобів, підбором спеціальної техніки для відкриття автомобілів та дублікатами номерних знаків.

За попередніми даними «на рахунку» злочинної групи - 7 викрадень автомобілів на території столиці та Київської області.

Під час проведення обшуків на території за адресами проживання підозрюваних та у місцях відстою викрадених авто, правоохоронцями Київщини виявлено та вилучено спеціальні пристрої для сканування та автозапуску двигуна автомобіля, пристрої для заглушування GPS та GSM сигналів, пошуку «маячків», прилади для зміни ідентифікаційних даних транспортних засобів, автомобільні номерні знаки, різноманітні ключі від автомобілів різних марок, рації та інші засоби зв’язку.

Викрадені транспортні засоби знайшли та вилучили в трьох містах України, а саме у Львові, Полтаві та Миколаєві.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1761