Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині незаконно змінено форму власності земельної ділянки, якою постійно користувалася Бучанська виправна колонія (№85)

    

Києво-Святошинською місцевою прокуратурою до Київського окружного адміністративного суду подано позовну заяву в інтересах держави про визнання протиправним та скасування рішення державного реєстратора комунального підприємства, яким здійснено незаконну перереєстрацію земельної ділянки з державної форми власності на комунальну.

Державний реєстратор, вносячи зміни до форми власності на землю, розташовану в селищі Гостомель усвідомлював, що користувачем земельної ділянки є «Бучанська виправна колонія (№85)», на ній розташовані об’єкти нерухомого майна державної власності, і відповідно до чинного законодавства така земля має залишатися у власності держави, все-таки прийняв рішення про реєстрацію виправлення форми власності вказаної землі.

Більше того, будь-які заяви від уповноважених осіб про проведення перереєстрації не подавались, а орган місцевого самоврядування взагалі не знав про набуття ним прав на земельну ділянку.

За попередніми даними, зміна форми власності земельної ділянки площею майже 3 га здійснювалася з метою подальшої її забудови.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 2433