Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Представником прокуратури області взято участь у навчальній поїздці до Латвійської республіки в рамках судової реформи в Україні

    

     Начальник відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру прокуратури області Іван Колб взяв участь у навчальній поїздці до Латвійської республіки в складі робочої групи при Міністерстві юстиції України з питань удосконалення законодавства у сфері застосування кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

 

  Спільно з представниками Генеральної прокуратури України, Міністерства юстиції України, Верховного суду України, адміністрації Державної кримінально-виконавчої служби України, державної установи «Центр пробації» та іншими учасниками вивчено досвід Латвійської республіки у сфері застосування кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

 

     Під час поїздки взято участь у робочих зустрічах з представниками та керівництвом Міністерства юстиції Латвійської республіки, офісу Державної служби пробації, офісу пробації міста Рига та суддями одного з районного суду міста Риги. Також відвідано установу виконання покарань, лікарню та Центр лікування залежності міста Олайне.

     У ході поїздки обговорено реформування системи кримінальної юстиції Латвійської республіки, зокрема розвиток покарань не пов’язаних з позбавленням волі та системи пробації шляхом впровадження електронного моніторингу, проблемні та актуальні питання щодо реформування системи кримінальної.

 

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2320