Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2019

У Козині у власність громади повернули 5 га лісу

    

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Обухівський районний суд задовольнив позов прокуратури Київської області і повернув у власність громадян 5 гектар лісу, розташованих в адміністративних межах Козинської селищної ради. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури Київської області.
"Обухівським районним судом задоволено позов прокуратури Київської області про визнання недійсним розпорядження Обухівської районної державної адміністрації про передачу у власність низки громадян земельних ділянок лісогосподарського призначення загальною площею 5 га, які розташовані в адміністративних межах Козинської селищної ради", - йдеться в повідомленні.
Крім цього, вказані гектари лісу витребувано з незаконного володіння фізичних осіб на користь держави. Підставами для звернення до суду стало грубе порушення вимог Земельного та Лісового кодексів України органом державної влади при розпорядженні землями вказаної категорії, які відповідно до закону не можуть перебувати у приватній власності.
"Прокуратура Київщини і надалі у судовому порядку продовжить займати активну позицію щодо повернення в державну власність лісових земель, які становлять особливе природоохоронне значення для регіону та перебувають під охороною держави", - йдеться в повідомленні.

кількість переглядів: 1517