Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура оскаржила до суду розпорядження Броварської РДА про передачу фізичним особам 18 га землі в зоні розміщення Великої кільцевої автомобільної дороги

    

Броварською місцевою прокуратурою Київської області виявлено порушення вимог земельного законодавства під час виділення на користь фізичних осіб земельних ділянок на території Броварського району Київської області.

Встановлено, що в 2007 році Київською обласною державною адміністрацією затверджено протокол погодження генерального напрямку проходження Великої кільцевої автомобільної дороги навколо м. Києва, в тому числі, околицями Броварського району Київської області.

Протоколом вирішено, що головам районних державних адміністрацій спільно з районними радами необхідно забезпечити накладення тимчасових обмежень на земельні ділянки уздовж напрямку проходження траси з розрахунку 250 м в обидві сторони.

Однак, всупереч вимогам законодавства, на підставі розпорядження голови Броварської районної адміністрації у власність фізичним та юридичним особам відведено земельні ділянки площею 18 га, що перебувають у коридорі проходження Великої кільцевої автомобільної дороги навколо м. Києва та потрапляють безпосередньо в зону розміщення самої автодороги.

Зважаючи на викладене, прокуратурою до суду скеровано позов про скасування вищевказаного розпорядження райдержадміністрації та державних актів на землю.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2354