Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За втручання прокуратури до державної власності повернуто 3 га лісу у Вишгородському районі

    

Постановою Північного апеляційного господарського суду залишено без змін рішення господарського суду Київської області про задоволення позовних вимог прокуратури щодо повернення у державну власність земель лісового фонду.

Так, Вишгородським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури до господарського суду Київської області подано позовну заяву в інтересах держави до одного із ТзОВ про розірвання договору довгострокового тимчасового користування лісовою ділянкою площею 3 га, розташованою на території Сувидської сільської ради Вишгородського району Київської області.

Прокуратурою встановлено, що спірні гектари лісу в 2012 році Вишгородською районною державною адміністрацією виділено товариству в користування на 49 років для культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей. У подальшому, між товариством та ДП «Вищедубечанське лісове господарство» укладено договір про довгострокове тимчасове користування лісами. Однак, в порушення вимог договору, Лісового кодексу України та Правил використання корисних властивостей лісів суб’єкт господарювання замість здійснення рекреаційної діяльності звів там ряд будівель невизначеного призначення.

Враховуючи викладене, прокуратура звернулась до суду з позовом про розірвання вищевказаного договору та повернення лісу в державну власність.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2100