Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою області виявлено численні порушення в Бориспільській виправній колонії № 119

    

Прокуратурою області проведено перевірку в державній установі «Бориспільська виправна колонія (№ 119)». Виявлено низку порушень  в частині забезпечення належних режимних вимог, нагляду за засудженими та проведення з ними належної соціально-виховної роботи.

 

Так, адміністрацією установи передчасно застосовано до засудженого пільгу у виді переведення до дільниці соціальної реабілітації, з якої за відсутності належного нагляду останній втік. При цьому, робота соціально-виховної та психологічної служби, завданням якої є перш за все формування та закріплення в засуджених прагнення до заняття суспільно корисною діяльністю, дотримання вимог законів, а також виявлення осіб, які потребують підвищеного контролю, фактично в установі не здійснюється.

 

Продовжують мати місце випадки безпідставного притягнення засуджених до відповідальності у виді поміщення в дисциплінарний ізолятор, обмежуючи їх право на захист та оскарження цих дій працівників колонії до органів прокуратури. Також адміністрацією установи не вживаються дієві та своєчасні заходи до забезпечення прав засуджених на належні матеріально-побутові умови тримання, залучення їх до оплачуваної роботи згідно вимог кримінально-виконавчого та трудового законодавства.

 

Реагуючи на вищезазначені порушення прокуратурою області та Бориспільською місцевою прокуратурою внесено 2 вказівки, в тому числі з вимогою про притягнення керівництва виправної колонії до дисциплінарної відповідальності.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1779