Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Органами прокуратури Київської області заявлено позов про визнання недійсними наказів про передачу в оренду 137 га землі вартістю майже 99 млн грн

    

Білоцерківською місцевою прокуратурою Київської області встановлено факти порушення вимог земельного законодавства під час надання в оренду земельних ділянок для ведення фермерського господарства на території Володарського району Київської області.

Зокрема, прокурорами з’ясовано, що в 2014 році Головним управлінням Держгеокадастру у Київській області видано низку наказів про затвердження документації із землеустрою та передачі в оренду фізичній особі земельних ділянок площею понад 137 га для ведення фермерського господарства. Зазначимо, що вартість вказаної землі становить майже 99 мільйонів гривень.

У подальшому в 2015 році громадянин передав спірні земельні ділянки в суборенду фермерському господарству. Вказане свідчить про те, що отримуючи зазначену площу земель, громадянин особисто не мав наміру займатися фермерством, а справжньою метою була передача землі в оренду фермерському господарству для збільшення його земельного банку.

З огляду на викладене та з метою захисту інтересів держави прокуратурою пред’явлено позов до суду про визнання недійсними наказів та договорів оренди вказаних земельних ділянок, а також скасування їх реєстрації.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 1794