Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині двом особам повідомлено про підозру у викраденні людини

    

Києво-Святошинською місцевою прокуратурою двом особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 146 КК України, а саме у незаконному викраденні людини, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалось заподіянням фізичних страждань потерпілому та ч. 4 ст. 189 КК України, тобто у вимаганні передачі чужого майна, вчиненого за попередньою змовою, групою осіб, поєднане з насильством, небезпечним для здоров’я потерпілого, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах.

Встановлено, що 22 жовтня поточного року один із підозрюваних спільно з невстановленими особами в с. Софіївська Борщагівка всупереч волі потерпілого та, застосовуючи до нього фізичну силу заштовхали його до автомобіля «Volkswagen Transporter», поїхавши у невідомому напрямку.

Інший підозрюваний, уже в с. Новосілки Києво-Святошинського району, куди привезли бранця, маючи прямий умисел на незаконне позбавлення волі та подальше утримання потерпілого, перейняв його відповідно до попередньо узгодженого плану дій та помістив до салону іншого автомобіля, де спільно з іншими особами продовжували утримувати чоловіка проти його волі. Увесь час потерпілому ноносились тілесні ушкодження.

На даний час підготовлено клопотання в суд про обрання щодо підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Вживаються заходи до встановлення інших осіб, причетних до вчинення вказаного злочину.

Досудове розслідування триває.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2578