Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Затримано та взято під варту одного із учасників злочинної групи, які займались збутом наркотичних засобів через мережу Інтернет

    

Під час досудового розслідування за фактом незаконного придбання, перевезення, зберігання з метою збуту та незаконного збуту наркотичного засобу, вчинених за попередньою змовою групою осіб, 18 жовтня поточного року за процесуального керівництва прокуратури області працівниками ГУНП в Київській області затримано 28-річного мешканця Київської області за підозрою у систематичному збуті особливо небезпечного наркотичного засобу «канабіс» та психотропної речовини – «амфетамін», що відбувається безконтактним шляхом через мережу Інтернет, за допомогою месенджеру «Telegram» та чатових обмінників у ньому.

Під час проведених обшуків за місцем проживання та перебування осіб, які підозрюються у вчиненні вищевказаних злочинів, проведено санкціоновані обшуки під час яких виявлено та вилучено речовину схожу на наркотичні засоби та психотропні речовини, прилади для фасування, банківські карки, сім-картки операторів мобільного зв’язку та мобільні телефони з установленими в них месенджерами.

На даний час двом особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України. За клопотанням прокуратури судом одному із підозрюваних обрано запобіжний захід у вигляді триманні під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 96 тис грн., щодо іншого готується клопотання в суд про обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Вживаються заходи для повідомлення про підозру у вчиненні аналогічних злочинів ще одній особі.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1736