Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Директор комунального підприємства підозрюється у розтраті бюджетних коштів на суму понад 150 тисяч гривень

    

Вишгородським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні відносно директора комунального підприємства за фактом вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст. 191 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем вчиненому за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 366 КК України (видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів).

Досудовим розслідуванням встановлено, що між комунальним підприємством Демидівської сільської ради Вишгородського району Київської області та Товариством укладено договір на виконання робіт із реконструкції котельні, що перебуває на балансі комунального підприємства на суму майже 2 мільйони гривень.

У подальшому, директор вищевказаного підприємства, використовуючи своє службове становище, з метою заволодіння бюджетними коштами, підписав акт приймання виконаних робіт та довідки про їх вартість, в яких містилися завідомо неправдиві відомості із завищеними обсягами фактично виконаних робіт та використаних матеріалів. Після чого, у відповідності до умов укладеного договору Вишгородське управління Державної казначейської служби України здійснило перерахування бюджетних коштів на банківський рахунок Товариства.

Разом з тим, згідно з висновком судової будівельно-технічної експертизи, вартість невиконаних робіт на об’єкті становить понад 150 тисяч гривень, які директором відповідно розтрачено.

Досудове розслідування триває, прокуратурою вживаються заходи для встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності спільників посадовця у заволодінні бюджетними коштами.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2525