Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
До суду скеровано обвинувальний акт відносно кандидата у народні депутати України

    

За процесуального керівництва Білоцерківської місцевої прокуратури Київської області до суду скеровано обвинувальний акт відносно кандидата у народні депутати України у вчиненні перешкоджання шляхом обману вільному здійсненню громадянином права обирати народного депутата України та умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 157, ч. 2 ст. 345 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений, будучи кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі   № 90 на позачергових виборах до Верховної ради України, в липні поточного року, діючи з метою перешкоджання вільному здійсненню громадянином свого виборчого права, а також з метою перешкоджання діяльності інших суб’єктів виборчого процесу, розмістив свою політичну рекламу на носіях зовнішньої реклами у м. Біла Церква, якою ввів невизначену кількість осіб (виборців) з числа мешканців міста в оману щодо особи та політичної належності кандидата у народні депутати.

Таким чином, обвинувачений створив у свідомості пересічних виборців неіснуючий зв’язок між політичною партією «СЛУГА НАРОДУ» та своєю особою, як кандидатом в народні депутати України, свідомо та умисно допустив використання словосполучення «Слуга Народу» у своїй рекламі, а також висвітлив кольорову гаму подібну тій, яку розміщує політична партія «Слуга Народу» та яка використовувалась Президентом України під час чергових виборів Президента України 2019 року.

Окрім того, в ході досудового розслідування встановлено, що у липні поточного року обвинувачений відмовився виконувати законні вимоги працівника правоохоронного органу щодо здійснення приводу останнього, та, бажаючи уникнути виконання ухвали слідчого судді, вчинив активну фізичну протидію працівнику поліції, яка виразилася у нанесенні дверцятами автомобілю умисного удару по голові та спричиненні тілесного ушкодження у вигляді струсу головного мозку.

 

У разі доведення вини у вчиненні злочинів особі загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 5 років.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1957