Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки принциповій позиції прокуратури Київщини поновлено порушені права держави в особі Київської обласної державної адміністрації на землі водного фонду площею майже 1 га вартістю 33 млн грн

    

Постановою Північного апеляційного господарського суду 03.10.2019 задоволено апеляційну скаргу прокуратури області, скасовано рішення суду першої інстанції та ухвалено нове рішення, яким задоволено позов першого заступника прокурора Київської області в інтересах держави в особі Київської обласної державної адміністрації про витребування земельної ділянки із чужого незаконного володіння загальною площею майже 1 га вартістю 33 млн гривень.

Підставою для звернення до суду із вказаним позовом до суду стало незаконне вибуття із державної власності земель водного фонду у приватну власність на підставі підробленого державного акту, що встановлено рішенням господарського суду Київської області від 15.04.2008.

Так, прокуратурою області до суду надані належні і допустимі докази на підтвердження того факту, що спірна земельна ділянка відноситься до земель водного фонду та є складовою частиною Канівського водосховища.

Суд апеляційної інстанції підтримав позицію прокуратури щодо того, що, враховуючи вимоги ст.ст. 1, 88, 89 Водного кодексу України, ст.ст. 59, 60, 61 Земельного кодексу України, законно набути право приватної власності на спірні земельні ділянки водного фонду із земель державної чи комунальної власності не могла жодна юридична чи фізична особа в силу специфіки їх правового статусу, режиму використання та цільового призначення.

Завдяки вжитим заходам представницького характеру прокуратури області на користь Київської обласної державної адміністрації судом прийнято постанову про витребування землі загальною площею майже 1 га, яка, з огляду на приписи Господарського процесуального кодексу, набрала законної сили з дня її проголошення.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2060