Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки своєчасному реагуванню прокурорів Кагарлицької місцевої прокуратури скасовано незаконне судове рішення суду першої інстанції

    

Під процесуальним керівництвом прокурорів Кагарлицької місцевої прокуратури у 2018 році до суду для розгляду по суті скеровано обвинувальний акт щодо двох осіб, які перебуваючи на підпитку незаконно проникли до будинку потерпілого та погрожуючи ножем, нанесли останньому тілесні ушкодження і заволоділи його коштами.

Дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 3 ст. 187 КК України, а саме вчинення нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаного із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчиненого за попередньою змовою групою осіб, поєднаного з проникненням у житло.

Під час дослідження доказів обвинувачення суд прийшов хибного висновку про необхідність зміни правової кваліфікації інкримінованого кримінального правопорушення з ч. 3 ст. 187 КК України на ч. 2 ст. 125 КК України та визнав осіб винними у заподіянні лише умисного легкого тілесного ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я.

Прокурором оскаржено вказане судове рішення в апеляційному порядку

Ухвалою Київського апеляційного суду апеляційну скаргу прокурора задоволено, вирок суду першої інстанції скасовано та призначено новий розгляд в суді першої інстанції.

 

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1764