Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Чоловіку за керування автомобілем в стані алкогольного сп’яніння суд призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі із позбавленням права керування всіма видами транспортних засобів на 3 роки

    

Богуславським відділом Кагарлицької місцевої прокуратури в суді доведено вину громадянина у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (Порушення правил дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому тяжкі тілесні ушкодження).

Встановлено, що житель одного із сіл Богуславщини, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння сів за кермо автомобіля за межами села Шупики не справився з керуванням транспортним засобом виїхав на зустрічну смугу руху та врізався в автобусну зупинку. У результаті цієї дорожньо-транспортної пригоди один із пасажирів автомобіля отримав тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні для життя.

Під час судового засідання обвинувачений визнав свою вину у вчиненні злочину, яка повністю доведена та підтверджена показами потерпілого та свідків аварії.

Оцінивши та дослідивши докази, Богуславським районним судом чоловіка було визнано та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років із позбавленням права керування всіма видами транспортних засобів терміном на 3 роки.

На підставі ст. 75 КК України гр. З було звільнено від відбування покарання з іспитовим строком 3 роки.

Також було повністю задоволено цивільний позов прокурора, який передбачав стягнення із обвинуваченого витрат на лікування потерпілого в сумі 26 790 гривень.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1817