Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Повідомлено про підозру інженеру технічного нагляду, який сприяв підряднику будівельних робіт у незаконному заволодінні бюджетними коштами

    

Києво-Святошинська місцева прокуратура повідомила про підозру інженеру технічного нагляду у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366 та ч.5 ст.27, ч. 2 ст. 191 (складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, пособництво у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) КК України.

У ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що в червні 2017 року між Музичанською сільською радою Києво-Святошинського району та Товариством було укладено договір підряду про капітальний ремонт будинку культури за бюджетні кошти вартістю майже 1,8 мільйона гривень.

Підозрюваний інженер, сприяючи керівнику Товариства в розкраданні бюджетних коштів, підробив акти приймання виконаних будівельних робіт, до яких вніс завідомо неправдиві відомості із завищеними обсягами фактично виконаних робіт. Після цього, сільська рада перерахувала на користь Товариства грошові кошти за виконані роботи.

Під час досудового розслідування встановлено, що сума переплачених бюджетних коштів становить понад 100 тис грн.

Зазначимо, що обвинувальний акт стосовно керівника підприємства прокуратуро уже скеровано до суду. Щодо інженера технічного нагляду досудове розслідування кримінального провадження триває.

Пресслужба прокуратури Київської області
кількість переглядів: 2080