Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У поточному році прокурорами скеровано до суду понад 3600 кримінальних проваджень

    

Упродовж 8 місяців 2019 року прокурорами забезпечено участь у розгляді 3621 кримінального провадження. Як наслідок, за результатами розгляду кримінальних проваджень судами ухвалено обвинувальні вироки стосовно 1962 осіб, в тому числі 39 щодо неповнолітніх.

Судами Київської області до реальної міри покарання засуджено 746 осіб, водночас 528 осіб звільнено від відбування покарання з випробуванням.

За вказаний період, рішення про застосування примусових заходів медичного характеру ухвалено стосовно 24 осіб, щодо застосування примусових заходів виховного характеру – стосовно 4 осіб.

Поширеним на території регіону є застосування інституту угод у кримінальному провадженні.

Протягом поточного року на підставі угод з прокурором ухвалено вироки стосовно 611 осіб (з них, на підставі угод про визнання винуватості – стосовно 393 осіб, на підставі угод про примирення – стосовно 218 осіб).

Прокурори принципово реагували на незаконні вироки місцевих судів. Так, органами прокуратури області оскаржено 83 вироки місцевих судів з підстав невідповідності призначеного покарання ступеню тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого, стосовно 36 осіб ухвалено нові вироки з призначенням засудженим більш суворого покарання.

Загалом за 8 місяців поточного року прокурорами Київської області забезпечено участь у 1225 судових засіданнях в суді апеляційної інстанції.

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1479