Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області через суд повернула державі незаконно вилучену землю вартістю майже півмільйона гривень

   

Київським апеляційним судом задоволено позов прокуратури Київської області, поданий в інтересах держави про визнання недійсними розпорядження Києво-Святошинської районної державної адміністрації та витребування земельних ділянок з чужого незаконного володіння.

Встановлено, що Києво-Святошинською районною державною адміністрацією в 2010 році припинено право Національного університету біоресурсів і природокористування України постійного користування земельною ділянкою площею 11,9330 га. Далі, в 2012 році на підставі розпорядження Києво-Святошинської районної державної адміністрації за рахунок вищевказаної землі надано у власність 7 громадян земельні ділянки та видано державні акти на землю. У подальшому в 2015 році вищевказані громадяни через представника відчужили належні їм земельні ділянки одній фізичній особі. Загальна вартість придбаних на підставі договорів купівлі-продажу земельних ділянок становить майже півмільйона гривень.

Прокуратура в суді довела, що прийняття розпорядження Києво-Святошинської районної державної адміністрації про вилучення з постійного користування Національного університету біоресурсів і природокористування України земельної ділянки площею 11,9330 га та подальша передача частини цієї землі у власність громадян суперечать вимогам чинного законодавства. Також незаконним є розпорядження про зміну її цільового призначення із категорії земель лісогосподарського призначення в категорію сільськогосподарських земель, оскільки погодження на відведення оспорюваних земельних ділянок у власність державним органом лісового господарства Київської області не надавалось. Вказане свідчить про те, що спірні землі вибули з власності держави протиправно поза волею їх належного розпорядника.

Суд підтримав позицію прокуратури Київської області щодо незаконності розпорядження Києво-Святошинською районною державною адміністрацією землями лісогосподарського призначення та витребував на користь держави 7 земельних ділянок вартістю майже півмільйона гривень, які знаходяться в адміністративних межах Чабанівської селищної ради.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 1883