Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області викрито схему незаконного відшкодування ПДВ з державного бюджету України на суму майже 8 мільйонів гривень

    

Прокуратурою Київської області спільно з слідчим управлінням Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області і Державною прикордонною службою затримано організаторку схеми протиправного постачання харчової продукції на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей та незаконного відшкодування ПДВ з держбюджету.

Встановлено, що вказана особа очолювала фінансову діяльність двох вітчизняних комерційних структур, які спеціалізувалися на експорті товарів.

Під виглядом експортних операцій, представники вказаних підприємств переправляли товари в ОРДЛО за схемою «перерваного транзиту» через територію Російської Федерації. Лише за одним із контрактів на постачання харчової продукції нібито до однієї з африканських країн, ділки отримали відшкодування податку на додану вартість на загальну суму майже 8 мільйонів гривень.

Для уникнення кримінальної відповідальності директорка переховувалась на тимчасово окупованій території Донецької області. Правоохоронці затримали зловмисницю у прикордонному пункті пропуску «Гоптівка» під час в’їзду в Україну.

Наразі прокуратурою Київської області затриманій повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

За клопотанням прокуратури області Дніпровським районним судом м. Києва підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Заходи із викриття та затримання зловмисниці проводились слідчим управлінням Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області спільно з Державною прикордонною службою за процесуального керівництва прокуратури Київської області.

На даний час досудове розслідування триває.

Підозрюваній загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1979