Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області скеровано до суду обвинувальні акти стосовно колишнього виконувача обов’язків заступника голови ДФС України

    

 

Зокрема, колишнього виконувача обов’язків заступника голови ДФС України - начальника Волинської митниці ДФС обвинувачено у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 182 КК України, тобто в незаконному збиранні та зберіганні конфіденційної інформації про особу.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовець, обіймаючи посаду начальника Волинської митниці ДФС, керуючись мотивом особистих неприязних відносин вів спостереження за своїм підлеглим працівником – керівником одного з митних постів Волинської митниці ДФС та членами його сім´ї. Всю інформацію отримував та зберігав з метою скомпрометувати підлеглого у майбутньому. При цьому, обвинувачуваний порушив низку конституційних прав громадян на недоторканість приватного життя, особисту та сімейну таємницю.

Крім того, колишній начальник Волинської митниці ДФС обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 359 КК України, а саме в незаконному придбанні та використанні спеціального технічного засобу для отримання конфіденційної інформації, який вилучений в нього під час проведення слідчих дій.

Водночас, вказаного посадовця митниці, а також двох його підлеглих інспекторів митниці прокуратурою області обвинувачено за ч. 3 ст. 368 КК України. Згадані митники отримували неправомірну вигоду від фізичних осіб за безперешкодний проїзд через державний кордон України.

Також задокументовано факт зловживання начальником Волинської митниці ДФС та інспектором митного поста Краковець Львівської митниці ДФС своїм службовим становищем, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Так, установлено, що з Республіки Польща через Волинську митницю ДФС на територію України реально ввезено спецтехніку для ремонту доріг. Однак, діючи в інтересах приватного підприємства з метою ухилення від сплати митних платежів до державного бюджету посадова особа митного поста Краковець Львівської митниці ДФС у змові з керівником Волинської митниці ДФС провели вивезення товару лише на паперах, у дійсності техніка лишилась на території України, за яку не було сплачено митних платежів на загальну суму понад 300 тис грн.

На даний час обвинувальні акти скеровано до суду для розгляду по суті.

 

Довідково: за скоєння наведених злочинів вказаним посадовцям загрожує покарання до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1639