Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За процесуального керівництва прокуратури Київської області на Житомирщині викрито суддю Олевського районного суду та його спільників, які сприяли особам у незаконному видобутку бурштину

    

У ході досудового розслідування встановлено, що затримані особи за хабарі повертали майно бурштинокопачам, в тому числі мотопомпи. Зокрема, суддя виносив рішення на користь правопорушників, а адвокат спільно із слідчою поліції підшуковували відповідних «клієнтів» та пришвидшували процес повернення їм майна.

Задокументовано факти отримання посадовцями 800 доларів США неправомірної вигоди за вирішення аналогічного питання. За процесуального керівництва прокуратури Київської області оперативники Управління захисту економіки в Житомирській області та слідчі теруправлання ДБР, розташованого в м. Києві викрили вказаних осіб після розподілу неправомірної вигоди.

На даний час тривають слідчі дії. Готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (Одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище за попередньою змовою групою осіб) та обрання затриманим запобіжного заходу.

 

Досудове розслідування триває.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 1855