Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою області упередженого передчасне звільнення засудженого від відбування покарання з Кагарлицької виправної колонії № 115

    

Прокуратурою області за результатами перевірки в державній установі «Кагарлицька виправна колонія (№ 115)» виявлено порушення вимог кримінального та кримінально-виконавчого законодавства при розгляді питання про заміну засудженому невідбутої частини покарання більш м'яким.

Установлено, що комісією вказаної установи безпідставно прийнято рішення щодо направлення до суду клопотання про звільнення засудженого, який за період відбування покарання не брав участі у програмах диференційовано виховного впливу, а також вчиняв злісні порушення встановленого порядку відбування покарання, Крім того, в матеріалах його особової справи відсутні документи, які б підтверджували, що засуджений став на шлях виправлення, як того вимагає стаття 82 Кримінального кодексу України.

Реагуючи на вищезазначені порушення прокуратурою області внесено вказівку, в тому числі з вимогою скасувати незаконне рішення. На даний час також вирішується питання про притягнення винних посадових осіб колонії до дисциплінарної відповідальності.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1768