Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За процесуального керівництва прокуратури Київської області Службою безпеки України викрито бойовика терористичної організації «ДНР»

    

У ході досудового розслідування встановлено, що у 2014 році мешканець Харцизька три місяці проходив «військову службу» в одному з незаконних збройних формувань так званого «ДНР». У складі НЗФ зловмисник виконував функції охоронця штабу, дислокованого у рідному місті.

Бойовик брав участь у військових навчаннях, які проводили з особовим складом кадрові військовослужбовці збройних сил РФ. Ватажками терористичного угруповання він також залучався до чергувань на блокпостах та бойового чергування на позиціях поблизу лінії розмежування.

Чоловік швидко розчарувався в «ідеалах» терористів і майже два роки працював на шахті, після чого вирішив переїхати на Київщину.

Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання зловмисника в одному з районів Київської області, правоохоронці виявили додаткові докази його протиправної діяльності – кілька мобільних телефонів і комп’ютерну техніку, які містять листування, пов’язане із участю у терористичній організації. 

Слідчі СБУ, за погодженням з процесуальним керівником, повідомили бойовику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України. Зловмисник повністю визнав свою провину і надав викривальні свідчення щодо присутності кадрових російських військових на тимчасово окупованих територіях.

Наразі досудове розслідування у кримінальному проваджені завершено, обвинувальний акт передано до суду для розгляду по суті.

 

Прес-служба прокуратури Київської області


кількість переглядів: 1821