Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура в суді вимагає скасувати незаконні земельні рішення органів місцевого самоврядування

    

Васильківським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури виявлено факти порушення вимог земельного законодавства під час відведення земельних ділянки лісового фонду на території Застугнянської сільської ради Васильківського району.

Зокрема, встановлено, що протягом 2005-2007 років на підставі рішень сільської ради трьом громадянам надано безоплатно у власність земельні ділянки площею понад 1 га загальною вартістю понад 600 тис. гривень для ведення особистого селянського господарства та для будівництва на території Застугнянської сільської ради Васильківського району Київської області.

Разом з тим, вказані ділянки розташовані на території земель лісогосподарського призначення, які перебувають в постійному користуванні Державного підприємства «Київське лісове господарство», яке не надавало дозволу на їх вилучення та не змінювало їх цільового призначення.

Києво-Святошинською місцевою прокуратурою пред’явлено дві позовні заяви з вимогами визнати недійсними вищевказані рішення органу місцевого самоврядування та витребувати землю з чужого незаконного володіння на користь держави.

 

Прес-служба прокуратури Київської області
кількість переглядів: 1773