Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру керівнику одного із підрозділів Адміністрації ДКВС України

    

Прокуратурою області спільно з оперативними працівниками ГВ БКОЗ ГУ СБУ в м. Києві та Київській області та співробітниками територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві викрито посадовця Адміністрації ДКВС України у завідомо неправдивому повідомленні органу досудового розслідування про вчинення злочину, поєднаного із штучним створенням доказів обвинувачення, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 383 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що підозрюваний у червні 2016 року, перебуваючи на керівній посаді Київського територіального відділу внутрішньої безпеки та виявлення корупції ДПтС України інсценував вчинення відносно себе кримінального правопорушення та штучно створив докази цього.

Зокрема, перебуваючи разом з одним із засуджених в приміщенні службового кабінету чергової частини Державної установи «Бориспільська виправна колонія (№119)» власноруч спричинив собі тілесні ушкодження, а саме наніс ножем кілька порізів на тілі.

У подальшому, достовірно знаючи, що ніякого злочину відносно нього засуджений не вчиняв, умисно повідомив поліцейському, що під час спілкування із ним, останній наніс йому тілесні ушкодження.

Однак, у ході досудового розслідування за його заявою, була проведена експертиза, висновок якої засвідчив, що дані тілесні ушкодження посадовець заподіяв собі власноручно. Таким чином він штучно створив докази обвинувачення та завідомо неправдиво повідомив орган досудового розслідування про вчинення кримінального правопорушення.

Досудове розслідування триває. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, а також відсторонення його від займаної посади.

Зазначимо, що вказні дії караються обмеженням волі на строк від двох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2339