Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою вжито заходів представницького характеру щодо повернення майже 3 га лісу на території Переяслав-Хмельницького району

    

Переяслав-Хмельницьким відділом Бориспільської місцевої прокуратури виявлено порушення вимог земельного та лісового законодавства під час оформлення права власності та користування на земельні ділянки лісового фонду на території Циблівської сільської ради Переяслав-Хмельницького району Київської області.

Встановлено, що розпорядженням районної державної адміністрації передано у власність двом громадянам земельні ділянки сільськогосподарського призначення для ведення особистого селянського господарства на території Циблівської сільської ради площами по 1 га.

Водночас встановлено, що спірні земельні ділянки накладаються на землі лісогосподарського призначення, які перебували і залишаються у користуванні державного підприємства Переяслав-Хмельницького державного агролісгоспу.

Враховуючи виявлені порушення Бориспільською місцевою прокуратурою пред’явлено до суду позовну заяву з метою повернення на користь держави зазначених лісогосподарських земель загальною площею 2 га.

Окрім цього, з аналогічних підстав Переяслав-Хмельницьким відділом місцевої прокуратури пред’явлено до суду позовну заяву щодо визнання недійсними розпорядження та договору оренди земельної ділянки площею майже 1 га, яка також належить до земель лісового фонду, однак незаконно передана у користування фізичній особі для сінокосіння і випасання худоби.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1821