Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині комунальне підприємство незаконно видобуло піску на 1,6 млн грн. Прокуратура в суді вимагає відшкодувати завдані державі збитки

    

Ухвалою Господарського суду Київської області відкрито провадження у справі за позовом Фастівської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції Столичного округу, Здвижівської сільської ради до одного з комунальних підприємств Бородянського району про відшкодування шкоди, завданої внаслідок самовільного користування надрами, в розмірі майже 1,6 млн грн.

Прокуратурою встановлено, що господарська діяльність на території водойми, що знаходиться в с. Здвижівка Бородянського району комунальним підприємством здійснювалась з порушенням вимог природоохоронного законодавства. Зокрема, роботи, в тому числі, з розчищення, днопоглиблення та берегоукріплення водойми проводились за відсутності необхідної для їх проведення погодженої проектної документації.

Водночас видобуток піску та подальша його реалізація різним суб’єктам господарської діяльності виконувалися за відсутності необхідної для їх проведення дозвільної документації, а саме - спеціального дозволу на надрокористування. Внаслідок самовільного видобутку піску державі завдано збитків у зазначеному розмірі.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2272